Een studentengids in Bullet Journaling

Heb jij ook al zo’n druk studentenleven? Alle opdrachten, deadlines en taken die je moet doen! En alsof je het nog niet druk genoeg hebt, heb je ook nog een bijbaantje zodat je rond kan komen. Hoe plan je op het drukste moment van je studie nu je tijd in? De Bullet Journal kan hier bij helpen. In deze studentengids ga ik met je delen hoe ik in de drukste periode van mijn studie, het afstuderen, alles heb gepland.

Persoonlijke doelen

Voordat ik mijn ‘geheimen’ ga onthullen, wil ik je eerst voorstellen aan mijn doelen. Ik wilde graag mijn studie eerder afronden dan mijn mede studenten. Hierdoor had ik meer tijd voor Planning Routine en kan ik meer projecten oppakken. Een andere reden is dat ik mezelf goed wilde voorbereiden voor mijn master Education Science en Technology aan de universiteit.

Nu we dat achter de rug hebben, ga ik wat tips en spreads geven om het afstuderen, maar ook je studie in zijn algemeenheid in te kunnen plannen.

Een Studenten Bullet Journal Onthuld

Ik studeerde PABO aan de hoge school. Mijn afstuderen focuste zich op ontwikkelen van computer- en informatievaardigheden in het basisonderwijs. Een van de doelen was om een leermethode (hierna product) te ontwikkelen waarmee deze vaardigheden verbeterd kunnen worden. Je denkt waarschijnlijk dat de huidige generatie heel goed met computers op kan schieten, maar in de praktijk valt dat tegen. Kinderen weten niet goed hoe computers werken en hoe ze de juiste informatie moeten vinden op internet.

Veel mensen hebben mij gek aangekeken toen ik mijn notitieboek erbij pakte om mijn ontwerpen te showen, maar het werkt verbazingwekkend goed! De reden is heel simpel: je kan alles opschrijven wat je wil zonder afgeleid te worden door anders zaken.

Genoeg over de achtergrond, op naar spreads die ik gebruikt heb!

Deadline Agenda

Iedereen kent een agenda toch? Nou, ik heb die van mij een klein beetje aangepast voor mijn doel. Klaar zijn voor mijn deadlines! Ik heb eerst alle mijlpalen opgeschreven van mijn afstuderen en alle individuele deadlines bepaald. Je kan hier natuurlijk alle taken neerzetten die je wilt. Aan de linker kant staat een rij met deze deadlines en aan de linkerkant staat wanneer ik het daadwerkelijk had afgerond. Op deze manier had ik een overzicht van de taken die ik nog niet klaar had en wist ik ook gelijk of ik nog op schema liep. Ik heb het een klein beetje opgefleurd met wat handlettering en mooie kleuren!

Thesis Planning by Planning Routine

Product Ontwerp

De Bullet Journal heeft me ontzettend geholpen bij het ontwerpen van mijn product. Alle ideeƫn heb ik opgeschreven in een spread die ik zo kon laten zien aan mijn mentor. Ik heb deze spread ook gebruikt als inspiratie voor het eindproduct. Dit ging allemaal zo ontzettend snel! In een paar dagen ging ik van design naar realiteit, wat geweldig is!

Product Design by Planning Routine

Productiviteits Mandala

Productivity Mandala by Planning RoutineEen mandala is niet alleen mooi en relaxt, maar kan ook een doel hebben. Ik heb een mandala gemaakt om mijn productiviteit visueel te maken. Het is een goede afleiding, die niet te veel tijd kost en het maakt je hoofd leeg, waardoor je weer met frisse (tegen)zin aan de slag kan!

Het werkt ontzettend simpel. Voor iedere dag maak je een ring met een simpel patroon. Iedere kleur staat voor het aantal uur dat je aan je taken hebt gewerkt. 0 uur is paars, 1 uur wat lichter paars, 4 uur groen en 6 uur rood. Je kleurt voor iedere een ring in. Je kan zo zien hoe veel uur je ongeveer aan iets hebt gewerkt. Leuk om te doen!

 

Vragen Tracker

Ik wist even geen betere naam voor deze oersimpele spread. Het is een lijst met alle vragen die ik had voor mijn mentor. Als ik weer iets bedacht schreef ik het op zodat ik het niet vergat. Simpel, maar zeer effectief!

ps: laat je niet afleiden door de daily die eronder staat, die heet er niets mee te maken šŸ™‚

Question Tracker By Planning Routine

Wat zijn jou tips en spreads?

Ik hoop dat je geĆÆnspireerd bent met deze spreads en je nu beter aan het werk kan. Heb je nog goede ideeĆ«en? Deel ze in de reacties hieronder!

Tagged with:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.