Bye Bye Facebook: Waarom Wij Niet Meer Zijn Te Vinden

Het is allang geen nieuws meer. Het ene privacy schandaal na het andere. Daar willen wij geen onderdeel van zijn en daarom zijn wij van Facebook af. In deze post wil ik graag delen waarom ik BYE BYE FACEBOOK heb gezegd!

Privacy Schandalen rondom Facebook

Onlangs is Cambridge Analytica groot in het nieuws gekomen, nadat duidelijk werd dat ze gegevens van 87 miljoen Facebook gebruikers onterecht hadden gebruikt. Een kleine reminder: deze gegevens zijn gebruikt om de Amerikaanse verkiezingen van 2016 te manipuleren.

Maar dat is slechts het puntje van de ijsberg, want Facebook weet echt alles, maar dan ook echt alles van iedereen. Arjen Lubach heeft in zijn programma Zondag met Lubach een geweldige uitleg gegeven over wat er mis is met Facebook; iets wat ik iedereen aanraad om te bekijken.

Waarom Zit Ik Niet Meer op Facebook?

Ik zat dagelijks op Facebook. Als ik even niets te doen had opende ik al snel de Facebook app. Wanneer ik even geen zin meer had merkte ik dat ik alweer door mijn nieuwsfeed aan het scrollen was met mijn rechterduim. Na een kleine vijf minuten kwam dan de realisatie: waar kijk ik eigenlijk naar? Facebook had me weer een paar minuten afgeleid van dingen die er veel meer toedoen.

Hoewel ik mezelf niet beschouwde als actieve gebruiker, merkte ik dat ik ondanks dat toch best veel op Facebook zat. Ik had nog niet de moeite genomen om echt afscheid te nemen, want “dan mis je van alles”. Maar met de privacy schandalen heb ik toch de knoop doorgehakt, Bye Bye Facebook!

Wat ik Mis nu ik Niet Meer op Facebook Zit.

Ik ga hier kort in zijn: Helemaal niets. Het is nog wel een beetje wennen dat ik op momenten dat ik even niets te doen heb geen Facebook heb, maar ik merk dat ik dit tijd veel beter besteed om daadwerkelijk rust te hebben of even lekker bij te babbelen met mijn vrienden en vriendinnen.

Facebook neemt ontzettend veel van je en geeft er niets voor terug.

Zeg Ook “Bye Bye Facebook”!

Dat ik niet meer op Facebook zit, betekent ook dat Planning Routine niet meer op Facebook zit. Dit was voor ons best een grote stap, maar ik ben blij dat ik, en dus Planning Routine, hem heeft gemaakt. Geef om je vrije tijd, privacy en rust: zeg ook Bye Bye Facebook!

Doe ook mee met het Arjen Lubach Bye Bye Facebook event!
Neem afstand, woensdag om 20:00!

Tagged with:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.