Bullet Journal Basis

Hier ga ik je alles uitleggen over de basis van een Bullet Journal. Er zijn verschillende spreads en pagina’s die er voor zorgen dat je jouw leven beter kan organiseren. Omdat het Bullet Journal oorspronkelijk uit Amerika komt, worden er Engelse termen gebruikt.

Bullet Journal Basis

Key

Voorbeeld Key in Bullet JournalDe key is een lijst van alle symbolen die je gebruikt in je Bullet Journal. Het is eigenlijk een soort spiekbriefje zodat je kan terugkijken wat alles betekent. De key gebruik je vooral in het begin veel. Als je een Bullet Journal langer gebruikt gebruik je de pagina bijna niet meer. Ik heb zelf niet eens meer een key in mijn Bullet Journal staan omdat ik precies weet welke symbolen ik waarvoor gebruik.

Over het algemeen worden er drie ‘bullets’ gebruikt die je helpen om alles snel en overzichtelijk te noteren, namelijk: taken, gebeurtenissen en notities. Deze basis wordt door veel Bullet Journalists gebruikt.

Monthly spread

Zoals de naam al zegt is de monthly spread een maandelijks overzicht. Alle gebeurtenissen en afspraken van een maand kunnen in de monthly spread. Deze spread bestaat meestal uit twee pagina’s: een pagina met een kalender en een pagina met een takenlijst.

Op deze pagina vindt je meer informatie over mijn monthly spread en hoe ik hem gebruik.

Weekly spread

Een weekly spread bestaat uit één of twee pagina’s waar alle zeven dagen in de week in staan. De indeling van een weekly spread kan heel erg verschillen. Aan een weekly spread kun je van alles toevoegen, bijvoorbeeld:

  • Water tracker
  • Slaap tracker
  • Takenlijst
  • Doelen van de week
  • Notities

Op deze pagina vindt je meer informatie over mijn weekly spread en hoe ik hem gebruik.

Daily spread

De daily spread is voor mij de belangrijkste spread van een Bullet Journal. In de dailies schrijf je alle taken en afspraken die je die dag hebt. Als je in de loop van de dag ergens aan denkt wat je nog moet doen, dan schrijf je dit bij de takenlijst erbij. Door de daily spread hoef je niet alles te onthouden maar kun je het kwijt op papier. Hierdoor is je hoofd leeg en kun je je druk maken over de dingen die er toe doen. Aan het einde van de dag kun je precies zien wat je allemaal hebt gedaan en kun je ervoor kiezen om een stukje te schrijven over alle dingen die je hebt meegemaakt gedurende de dag.

Op deze pagina vindt je meer informatie over mijn daily spread en hoe ik hem gebruik.

Kom je er niet uit?

Kom je er nog niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op!