Monthly Spread

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over monthly spreads. Wat is het en hoe gebruik je het nu eigenlijk? Lees gauw verder!

Wat is een Monthly Spread?

De monthly spread is een overzicht voor één maand. Gebruikelijk bestaat de monthly spread uit twee pagina’s, namelijk een kalenderpagina en een pagina met een takenlijst. Zoals bij alle spreads kun je ook bij de monthly spread dingen toevoegen en weglaten.

Het vinden van mijn perfecte monthly spread was een zoektocht. In het begin heb ik veel inspiratie opgedaan online. Mijn eerste monthly spreads verschilden per maand. Hierdoor kon ik goed bepalen wat voor mij werkte en wat niet. Uiteindelijk ben ik na ongeveer vier maanden bij mijn eigen monthly spread uitgekomen. En zelfs nu pas ik mijn monthly spread nog wel eens iets aan.

Mijn Monthly Spread

Monthly Spread van Planning RoutineOp de foto is te zien hoe ik mijn monthly spread ingedeeld heb in verschillende kolommen en blokken. Voor mij werkte het niet om alle taken achter elkaar op één regel te schrijven. Ik had te veel taken te doen per dag en daardoor werd de spread onoverzichtelijk. Ik heb er dus voor gekozen om mijn monthly spread in te delen in verschillende kolommen: studie, werk en persoonlijk.

In de eerste kolom schrijf ik mijn studietijden. Zo zie in één oogopslag hoe laat ik colleges heb en welke dagen ik vrij ben voor andere taken. In de ‘werkkolom’ schrijf ik de tijden op die ik moet werken bij mijn bijbaan. Tegenwoordig staan in deze kolom ook taken die te maken hebben met Planning Routine en onze Etsy shop. In de laatste kolom, ‘persoonlijk’, schrijf ik alle afspraken die te maken hebben met mijn persoonlijke leven. Hierbij kun je denken aan afspraken met familie, vrienden en leuke uitjes.

Monthly Spread van Planning Routine

Onder de kolommen heb ik blokken gemaakt waar ik doelen opschrijf. Persoonlijke doelen die ik deze maand wil behalen en doelen die te maken hebben met Planning Routine. Ook is naast de doelen een overzicht te zien van de dingen die de volgende maand op de planning staan.

De allerlaatste kolom van mijn monthly spread is getransformeerd van een takenlijst naar een habit tracker. Door middel van kleine icoontjes houd ik elke dag bij wat ik allemaal heb gedaan die dag. Hierdoor heb ik een goed beeld van mijn routines en taken die er stiekem nog wel eens bij inschieten.

Op deze pagina leg ik je meer uit over mijn habit tracker.

Variaties op de Monthly Spread

Voor iedereen zal een monthly spread er anders uitzien. Wat voor de een werkt hoeft voor de ander niet te werken. Hetzelfde geldt voor de indeling van deze spread. Door de jaren heen heb ik deze monthly ontwikkeld omdat deze perfect past bij mijn levensstijl op dit moment.

Maar ook ik pas wel eens wat aan in mijn spreads. Zo heb ik in mijn tweede Nuuna notitieboek ervoor gekozen om alle monthly spreads van de aankomende maanden voorin het notitieboek te maken. Op deze manier heb ik een jaarlijks overzicht aan het begin van mijn Bullet Journal en kan ik afspraken voor de toekomst direct opschrijven zonder dat ik er een aparte spread voor hoef te maken. Ideaal!

Kom je er niet uit?

Kom je er nog niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op!