Habit Tracker Inspiratie

Inspiratie nodig voor je eigen habit tracker? Dan ben je op de juiste pagina beland! Lees alles over de habit tracker en wat je er mee kunt.

Wat is een Habit Tracker?

In een habit tracker houd je je gewoontes, ook wel habits, bij. Naast gewoontes kun je ook vaste taken bijhouden die je graag onder controle wil houden. Deze tracker maak je gebruikelijk voor één maand. Zo krijg je een duidelijk overzicht van je goede en slechte gewoontes.

Door een habit tracker ben je bewuster van je eigen gewoontes. Je weet precies wat je wel altijd doet en wat er wel eens bij in schieten. Zonder de tracker is het bijvoorbeeld makkelijk om tegen jezelf te zeggen dat je bepaalde gewoontes of taken wel doet, terwijl dit niet zo blijkt te zijn.  Deze tracker is dus een hulpmiddel om van je doelen gewoontes te maken.

Wat houd je bij in een Habit Tracker?

Er zijn ontzettend veel dingen die je kunt bijhouden in een habit tracker. Wat je bijhoudt is erg persoonlijk en verschilt per persoon. Toch zijn er veel gewoontes of taken die veel mensen op hun lijstje hebben staan. Enkele voorbeelden zijn:

  • Genoeg water drinken
  • 30 minuten bewegen per dag
  • 15 minuten schoonmaken per dag
  • Geen geld uitgeven
  • Een boek lezen
  • De was doen
  • Geen frisdrank drinken
  • Naar bed om …
  • Opstaan om …

Je kan het ook gebruiken als hulpmiddel bij het stoppen van een verslaving. Je herinnert jezelf er iedere dag opnieuw aan dat je goed bezig bent!

Hoe ziet een Habit Tracker eruit?Monthly Spread van Planning Routine

Online kom je ontzettend veel voorbeelden tegen van habit trackers. De tabel die een hele pagina in beslag neemt komt het meest voor. Voor de tabel staat het onderwerp en gedurende de maand worden de gewoontes aangegeven door middel van een kleurtje of een kruisje.

Zelf ben ik ook begonnen met deze ‘standaard’ tabel. Helaas merkte ik dat ik deze pagina niet zoveel meer gebruikte en niet altijd alles aankruiste. Ik vergat gewoon dat ik hem gebruikte.

Na een aantal maanden geen habit tracker te hebben gebruikt, ben ik toch weer begonnen! Nu ziet hij er alleen heel anders uit. In de laatste kolom van mijn monthly spread staat de habit tracker. Zoals je op de foto kunt zien, zie je dat ik geen woorden maar symbooltjes heb gebruikt om de gewoontes duidelijk te maken. Dit scheelt zoveel ruimte, dat ik er nu veel meer tegelijk kan bijhouden! En omdat de tracker bij mijn monthly spread voorin mijn Bullet Journal staat, vergeet ik hem ook niet meer!

Kom je er niet uit?

Wil je ook een habit tracker proberen maar kom je er nog niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op!