Time Tracker Inspiratie

In mijn Bullet Journal gebruik ik op verschillende plekken time trackers. Bovenaan mijn daily spreads en ook in mijn weekly spreads zijn ze terug te vinden. De time trackers met de kleurcodes geven een goed en duidelijk overzicht van hoe ik mijn tijd op een dag in heb gedeeld. Ook kan ik in één oogopslag zien hoeveel tijd ik nog vrij heb voor andere taken.

Wat is een Time Tracker?

Time Tracker in Planning Routine Bullet Journal

Een time tracker is een strook in je Bullet Journal waarin alle uren van de dag staan aangegeven. Je vult hem in met kleuren. De gebruikte kleuren zijn overal in je Bullet Journal hetzelfde. Om de kleuren te onthouden is het zeker in het begin handig om ze op te schrijven want het is belangrijk om te weten wat welke kleur betekent. Een tip bij het kiezen van de kleuren: zorg dat de kleuren duidelijk verschillen van elkaar. Verschillende tinten van dezelfde kleur kunnen verwarring veroorzaken.

Ik gebruik de volgende kleuren voor mijn time tracker:

  • Blauw: slaap
  • Groen: werk
  • Oranje: studie
  • Paars: afspraak
  • Rood: reistijd

Natuurlijk kun je andere kleuren gebruiken dan ik hier heb gedaan. Je kan dit rijtje volledig aanpassen aan jou levensstijl. Een kleur voor studie terwijl je helemaal niet studeert is bijvoorbeeld niet handig en als je altijd thuis werkt zul je niet veel reistijd ondervinden. Bedenk goed welke taken de meeste tijd kosten en bepaal zo welke kleuren en taken geschikt zijn voor jou.

Variatie in de Time Tracker

Weekly Spread met Time Tracker van Planning RoutineEr zijn verschillende manieren om een time tracker te gebruiken. Zo kan de lengte van de tracker verschillen. Je kan alle 24 uur van de dag opschrijven, of alleen de uren die je wakker bent bijvoorbeeld. Maar ook het ontwerp van een time tracker kan verschillen. Ik vind zelf strakke lijnen heel mooi, maar er zijn oneindig veel andere voorbeelden te vinden!

Kom je er niet uit?

Wil jij ook een time tracker maar kom je er nog niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op!